De begeleiding bij stress en burn-out is maatwerk. Dus wil je echt leren hoe jij in jouw situatie met de stress moet omgaan? Dan ben je bij mij aan het juiste adres!

Samen kijken we naar wat voor jou de aanleiding is tot stress en wat jij als persoon nodig hebt om hier mee om te gaan. 

Ons lichaam kan zich heel goed aanpassen aan stress, af en toe stress is dan ook geen probleem. Maar als het structureel en langdurig wordt, kan er uiteindelijk een burn-out ontstaan.

Van hard werken krijg je geen burn-out! Daar is meer voor nodig. Er spelen een aantal persoonlijke factoren in mee die voor iedereen anders kunnen zijn.

Een burn-out wil jou iets duidelijk maken, namelijk dat de weg waar jij op zit, niet de juiste is voor jou. Je mag het anders gaan doen. Dit hoef je niet alleen te doen.

Samen gaan we op zoek naar wat jou in deze situatie heeft gebracht. Welke beperkende gedachten spelen hierbij een rol en wat ligt er aan die gedachten ten grondslag? Wellicht zijn het gebeurtenissen uit het verleden die onvoldoende zijn verwerkt of is het juist een situatie in het heden waar je geen oplossing voor hebt? 

Het is belangrijk om op een andere manier te leren omgaan met wat is. 

De wind kun je niet veranderen, de stand van de zeilen wel! En dat is precies wat we gaan doen. 

De meerwaarde van stresscounseling in combinatie met voetreflextherapie

Lichaam en geest zijn nauw met elkaar verbonden. Als je niet lekker in je vel zit, heeft dit invloed op je gestel; en als je door lichamelijk ongemak niet kan doen wat je graag wilt heeft dit invloed op je humeur. 

Stress en burn-out zijn niet alleen psychisch. Ook lichamelijke processen spelen hierbij een belangrijke rol. Denk bijvoorbeeld aan hormonen als adrenaline en cortisol die een rol spelen bij stress en de enorme vermoeidheid die je ervaart bij burn-out. Dus als we het lichaam in balans brengen, zal ook je geest weer in balans komen. Voetreflextherapie heeft heel veel positieve invloed op stress.

Juist vanwege deze wederzijdse beïnvloeding combineer ik de gesprekken met voetreflexbehandelingen.